January 19, 2011

Kenny Rogers

kluk..kluk..kluk..kluk.. haa..cube teka,bunyi apa tu??hee
kalau korang tak tahu,bunyi ayam belanda jantan la camtu!!haha

tapi kan,kali nie aku bukan nak citer pasal ayam belanda ke,ayam kampung ke,ayam serama ke,segala macam ayam la..! `
aku nak citer pasal Kenny Rogers yang mempokaikan duit aku..huk3..
langsung xde kene mengenakan??
suke hati aku la weyh...!
tadaaa~ haha..macam la korang x tahu kan?? jom sepak aku..=_+


haha..xpaham?? paham2 jela! malas nak ulang..hu
*oopps..sorry..thanx to Riena sekali ye coz menemani kami lunch bersama ye..
yummy~ ni new recipe oke! pheonix menda ntah,aku lupe..hu today release..ngee<bertuah aku>


xde pe yang menarik pun,cume xnak bagi blog aku nie bersawang je walaupun da bersawang nie..wee

actually,kami pergi sana pun bukan semata-mata nak berlagak ada duit,
tapi ini hukuman taw.. huhu..(T_T) pity of me..
pasal ape aku kena hukum,aku xmo citer la..<sedey>

ok..tata~
=)
p/s :: nice to see,once copy i consider remove it <poyo>

January 09, 2011

Sekolah Rendah Kebangsaaan Sultan Yahya Petra 1

"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"

Khas untuk rakan-rakan sekolahku..(Sekolah Kebangsaan Sultan Yahya Petra 1)

    Hopefully,korang semua tak lupakan kenangan terindah kita semua semasa berada di Sk Syp 1.. Setiap kali aku tengok je gambar kelas kita<4,5,6 Bestari>,rasa macam nak turun je air mata nie.. Lebih-lebih lagi si Azri plak upload video lagu sekolah kita..
Mau tak menjerit aku dalam bilik nie,dok nyanyi sorang-sorang macam orang "giler"..huhu
Tapi apa wa kesah,janji aku ada kenangan,dan kenangan itu dapat aku kongsi dengan semua..

   Then,bagi aku sesiapa yang lupa kenangan masa sekolah dulu.. 1 kerugian yang besar yang telah dilakukan ke atas diri sendiri..huhu 


saya sayangkan SEKOLAH KEBANGSAAN SULTAN YAHYA PETRA 1!!


video
jom nyanyi sama2.. =)

kepada semua kawan2 6 Bestari 2002.. Gud Luck ye..! 
Nanti kita buat reunion lagi k..

 Aziah,Puven,Akram,Lutfi,Syed Ghazali

 afiq(baju biru kiri),muzzamil(nmpak muka je),amirul(paling besar),
mareena(gadis melayu terakhir),azmi(pengawas bersongkok kat belakang),
ghazali(depan sekali),ghadafi(pengawas yg wat muka manja),Aku(tunjuk body),
akram(belakang kedua akhir),naim(kanan sekali) ^^

6 Bestari (2002)


jejaka-jejaka
gadis-gadis



Reunion Kali Pertama 2008 (rumah Cg Siti Hajar)

*gambar yang reunion terbaru xsempat nak masukkn.. gambar xckup..
sape2 yg ad simpan gmbar hari 2,bg kat saya ye..=)


January 06, 2011

January 05, 2011

Oh Roomates..ku~

Haaa... mai pakat dengar semua..!!


Hari ini..seperti yang dijanjikan oleh roomatesku,nak shopping sama2..hahaha
(psstt..shopping barang dapur jek..)hee

penat jugak rupanya nak shopping barang-barang dapur..
mau xnye,semua kena beli baru>dapur,kuali,periuk,senduk,sudip,pisau..semua la senang citer..huhu


ni la barang-barang dapur yang aku maksudkan lau korang xtahu..=>

berbalik kepada cerita semasa shopping.. agak kalut sedikit la..
 al maklum la..dak laki yg shopping barang dapur katakan,mau xkalutnye..
kalau boley,sume barang nak beli..HA.HA.HA!

mmg macam-macam la berlaku this day.. kadang-kadang ak tergelak sendiri ingatkan balik peristiwa masa shopping tadi..
nway,mmg best r roomates aku nie.. korang sume memang terbaek sekali..hehe
credit to::
>muhammad azri bin amirrudin
>muhammad firdaus bin abd rashid
>muhammad fuad bin hadib





January 04, 2011

Bachelor Of Technopreneurship(^_~)

Horaayyy!!
03/01/2011 maka bermulalah kembali hidupku sebagai seorang pelajar Universiti walaupun lagakku x macam bdak U pun..haha
Dapat la jumpa kawan-kawan setelah hampir 2 bulan terpisah(rindu).. Mana la tahu kan kot2 ada yang da melebar pipi 2..xpun ada yag da diet sampai tinggal tulang jer..wahaha
Ni la gambar kelas aku..Rindu sumenya~

Hari pertama katakan,biasalah..BERSEMANGAT!! awal-awal pagi sudah siap..
Tapi malangnye..<memang malang>..rupa-rupanya kelas start pukul 2 petang..
Mau xmenyirap darah nie!! Member aku la ni,bukan main beriya lagi ckp kat kitorang semua yang student tahun 2 FPTT semua kelas start pukul 9 pagi! HaraM!huk2..
Tapi silap aku jugak coz xtengok jadual awal-awal sebelum datang kelas..hee



Anymway,It's ok..dengan ketiadaan kelas pagi 2,dapat la aku buat kerja lain.. sempat la jugak aku pergi RENEW insurans kereta aku tu kat ..

                Selesai je insurans,keretaku pulak kena saman parking gara-gara lupa nak letak kupon kereta..huwaaaa!!!
>kena la saman rm30..tapi disebabkan mulutku yang manis nie,bodekan aku berhasil,bayar jela rm5..ngee~ (xrasa macam nak sepak tak muka aku ni..hak3)suka hati la! Blog aku..!

Tepat jam 2 petang,lecturer pertama da masuk kelas..aduhai~ tepat masa pulak lec nie..
tak mengapa,kelas pertamakan,happy sket..
maka dengan itu,bermulalah subjek pertama di sem ke4 aku ni..
BPTT 2103::International Business Managemant>Dr.Izmi Rajiani..

Oppsss..boleh pulak terlupa.. abes je kelas,jiwa aku lak ajak lepak McD..(mcm best jek bunyik)..*xlupa jugak kepada Mish Ieyla sbb sudi lepak dengan kami ;) thanx..thanx and thanx!
maka,pergi la kami ke sana.. ting tong!,"Big Mac 1set regular ye bang"..wee~
hamek ko! mcm tak tergugat lak imam ko tgk nie kan??HA.HA.HA


tapi dugaan datang lagi menguji diriku ini..huhu rasanya xperlu la aku story kat sini..cuma mengharapkan kejadian seperti ini xberulang lagi..
"saya tak mahu awak sakit"..='( 2 je saya harapkan..


1st day ku yang bermacam ragam.. :)

To All My Friends!! Good Luck in this Sem oke!! bubye...

January 03, 2011

Wilayah Amir Created..:)

Alhamdulillah..
Bersyukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurniaNya dapat la saya menyiapkan "Wilayah Amir" ini.hee
terima kasih yang x terhingga diucapkan kepada rakan2 bloggerku yg sudi meluangkan masa utk membantu saya menyiapkan blog ini ecpecially kepada theghaziclumps(Timun Al-Magika@Dous)
                                             












 dan af3b_p!LaH(Dato' Afeb)
                                         

Tanpa kerjasama korang,takkan terhasil la blogku yg xsberapa ini..(ecece..ayat..hahaha)
Actually,sudah sekian lama saya menginginkan blog sendiri,tapi asyik lupa je pasword time nk sign in..sengalkan???haha

So,saya harap sesiapa yg baca blog nie,bagilah teguran yang membina k..
"baik buruk saya,anda tentukan.."
xde apa da yang nak dicoretkan buat masa sekarang..
Cume seronok sgt sebab da ada blog sendiri..weee~
*xlupa jgak kat JIWA saya yer...<Faridatul Sakinah>
da..

                                Melompat keriangan(^_^)