July 25, 2011

Cara2 kembali Chat Box Facebook kepada format lama!!

meh aku ajar..senang jerk...

1::tekan link bawah nie...
2::tunggu 5 saat
3::klik SKIP AD
4::downloading
5::install
6::reload facebook anda

ini bukan SPAM k...aku dah buat..mmg jadi...chat box fb lame lg best dr chat box bru nie...
-semoga berjaya ye kawan- ^__<

July 10, 2011

Belog Oh Belog...

mak ai..bersawang abes blog nie..
beranak pinak da labah-labah dalam blog nie..wahahaha


jujur dgn diri sendiri > malas nak update..>.< ouchh!

Diikutkan banyak je untuk dicoretkan,cume semangat untuk mengarang tak datang..puas da seru..sob3x 
akhirnya datang jgak.. tak tahu la bape lame ley tahan nie..
So,sepanjang tidak melayan blog nie, macam2 terjadi.. suka,duka,gembira sedey..sume ad la.. tapi all the things teach me how 2 independent..ahaks! =P  



Kalau nak diceritakan sume, boley terkulai jari aku..hek
   Teringin jugak nak kongsi cerita bersama..tapi apakan daya..
Ni pun atas desakan adik-adik junior suruh update blog..

lau nak tahu sape..! terjah sendirik sape la manusia bertuah tue..::






disebabkan korang la blog ini terupdate taw..hu 

ni lagi satu blog,geram jek tengok..cute sangat,cam nk bako jek blog beliau..huh


errr.. okey, ini intan payung saya ^___^





March 26, 2011

Ringan Di Badan, Berat Di Mizan..

Haiyak.. Penat badan semalam belum hilang lagi nie.. "Eh?? ko g mane semalam mir?" semalam aku ke.. ke.. forum perdana ehwal islam..hee yaa..terbaek sekali.. Da la semalam Earth Hour,member aku ajak out, tapi hati masih terbukak untuk terima hidayah.. Alhamdulillah..*ayat alim2..hek

Forum perdana semalam berlangsung kat Dataran Keris Alor Gajah..
Dataran Keris Alor Gajah
 Nak diikutkan ramai je yang cakap nak pergi, tapi cancel last minit.. Yang tinggal hanya beberapa orang je.. 1 bas pun tak penuh, mungkin dorang ada hal lain la tue.. orang kata apa, usnuzon-bersangka baik.^__^



mane la bas nie..??

semua ni muka-muka tak sabar nak masuk tv, termasuk la yang sedang menaip nie.. tapi malangnya tak de la pulak, so ikhlaskan diri ye kawan-kawan..

pong..pong.. bas da sampai..jom2!

kitorang singgah solat kat masjid alor gajah.. kol 8.15 da sampai kat dataran ayer keroh.. turun je bas, fuh, pasar malam beb, ape lagi serang r.. macam-macam kot masuk perut nie, ni lah akibatnye lau kaki da masuk pasar malam.. eh,citer pasar malam lak, forumnye mane.?? hehe...maaf ye..

tadaa!! ::
Ustaz Uda(moderator), Dr.Ridhuan Tee, Dr.Syarifah Hayati, & Ustazah Salbiah
 
penonton setia
aku rasa nie 1st time aku dok kat ceramah, or forum 1jam setengah tak bangun-bangun dari kerusi, conclusion nye terbaek la forum semalam.. dengan telatah Dr.Ridhuan Tee dok menyakat Ustazah Salbiah..teebaik lah aku rasa.. lagipun banyak input dan manfaat daripada forum semalam. Terima kasih ye kat encik  sebab ajak saya mengikuti program nie.. syukran ya akhi..(^^,)
Sedikit ilmu aku nak kongsi kat sini apa yang aku dapat semalam, amalan yang ringan untuk dilakukan kat bumi nie, ringan-ringankanlah untuk lakukannya kawan-kawan.. >bagi salam, jawab salam, selalu ke tempat ceramah agama,

February 01, 2011

Krisis Mesir | Pelajar Kita Akan Di Bawa Pulang

"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"




Update ::


Alhamdulillah..pagi tadi kawan saya sorang lagi selamat sampai ke Airport KLIA..
hopefully yg lain pun dapat balik ngan selamat ye.. =)

Especially rakyat Kelantan.. Sekarang ni,difahamkan 5000 orang pelajar Kelantan yang berada di Mesir.
Da cukup ramai 2 berbanding negeri-negeri lain..huhu

Kita semua da sedia maklum kan kerajaan Malaysia da mula ambil tindakan untuk bawa pelajar kita yang masih berada kat sana.. So,tenang-tenang aje k..

Berita Harian | Kerajaan timbang guna kapal TLDM pindah pelajar di Mesir

PM umum kerajaan bawa balik semua pelajar dari Mesir guna kapal TLDM, MAS dan AirAsia...

Malaysians in Egypt may be evacuated by sea


"hok nie spesel untuk rakyat Kelate":

Pelajar Kelantan di Mesir selamat



Hosni Mubarak.. saya rasa anda perlu tengok nie lau nak Mesir aman balik..haha

Krisis Mesir | Selamatkan Nasib Pelajar Kita

"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"


Hallo2! Minta perhatian semua,kepada semua Bloggers Seluruh Malaysia, minta jasa baik korang semua untuk sama-sama sebarkan maklumat menyenai Egypt dan minta kerajaan Malaysia memberi priority sebaik mungkin untuk isu ini..

Rakyat Malaysia di sana amat memerlukan bantuan kerajaan.. 
Ketepikan seketika perkara-perkara remeh yang kita sedangkan fikirkan, ada perkara yg lebih serius kita perlu ketengahkan sekarang.. 

Mungkin ada yang pertikaikan.. "xde kena mengena dgn kita" but beware,sanggup ke korang nak tgk rakyat sebangsa dgn kita berhadapan dengan krisis itu?? di mana ihsan kita wey??huhu
ayuh bangkit semua,buka mata,muka minda..


lau ada yg xsedar lagi 2,rasenya da bley baca nie::




Krisis Mesir-Egypt::







Keadaan Pelajar Malaysia Di Sana::
setakat ini,link ini sahaja dapat saya kongsikan untuk semua, kalau ada update tentang isu ini,saya akan kongsikan dari semasa ke semasa..


Kalau boleh biar satu Malaysia tahu krisis Egypt nie,sebab ianya sangat3x penting.!!
Ini melibatkan keselamatan, maruah, nyawa dan masa depan lebih 10 000 pelajar Malaysia di sana. Saya harap dengan tersebarnya maklumat ini,pihak kerajaan dapat mengambil langkah yang sewajarnya demi keselamatan sedara kita di sana..

kalau nak tengok video krisis Egypt ni,tekan kat SINI!
jangan lupa untuk melawat ::



kawan-kawan Falahiah,jiran-jiran ku..bersabar ye..
"Ya Allah,selamatkan mereka yang terkandas di sana,sesungguhnya Kamu tidak akan menguji hamba-hambaMu sekiranya mereka tidak mampu memikulnya..amin..
kami di sini akan sentiasa bersama kamu semua.. InsyaAllah =)

January 19, 2011

Kenny Rogers

kluk..kluk..kluk..kluk.. haa..cube teka,bunyi apa tu??hee
kalau korang tak tahu,bunyi ayam belanda jantan la camtu!!haha

tapi kan,kali nie aku bukan nak citer pasal ayam belanda ke,ayam kampung ke,ayam serama ke,segala macam ayam la..! `
aku nak citer pasal Kenny Rogers yang mempokaikan duit aku..huk3..
langsung xde kene mengenakan??
suke hati aku la weyh...!
tadaaa~ haha..macam la korang x tahu kan?? jom sepak aku..=_+


haha..xpaham?? paham2 jela! malas nak ulang..hu
*oopps..sorry..thanx to Riena sekali ye coz menemani kami lunch bersama ye..
yummy~ ni new recipe oke! pheonix menda ntah,aku lupe..hu today release..ngee<bertuah aku>


xde pe yang menarik pun,cume xnak bagi blog aku nie bersawang je walaupun da bersawang nie..wee

actually,kami pergi sana pun bukan semata-mata nak berlagak ada duit,
tapi ini hukuman taw.. huhu..(T_T) pity of me..
pasal ape aku kena hukum,aku xmo citer la..<sedey>

ok..tata~
=)
p/s :: nice to see,once copy i consider remove it <poyo>

January 09, 2011

Sekolah Rendah Kebangsaaan Sultan Yahya Petra 1

"Bismillahirrahmanirrahim"
"In the name of Allah, the Most Gracious, the Most Merciful"

Khas untuk rakan-rakan sekolahku..(Sekolah Kebangsaan Sultan Yahya Petra 1)

    Hopefully,korang semua tak lupakan kenangan terindah kita semua semasa berada di Sk Syp 1.. Setiap kali aku tengok je gambar kelas kita<4,5,6 Bestari>,rasa macam nak turun je air mata nie.. Lebih-lebih lagi si Azri plak upload video lagu sekolah kita..
Mau tak menjerit aku dalam bilik nie,dok nyanyi sorang-sorang macam orang "giler"..huhu
Tapi apa wa kesah,janji aku ada kenangan,dan kenangan itu dapat aku kongsi dengan semua..

   Then,bagi aku sesiapa yang lupa kenangan masa sekolah dulu.. 1 kerugian yang besar yang telah dilakukan ke atas diri sendiri..huhu 


saya sayangkan SEKOLAH KEBANGSAAN SULTAN YAHYA PETRA 1!!


video
jom nyanyi sama2.. =)

kepada semua kawan2 6 Bestari 2002.. Gud Luck ye..! 
Nanti kita buat reunion lagi k..

 Aziah,Puven,Akram,Lutfi,Syed Ghazali

 afiq(baju biru kiri),muzzamil(nmpak muka je),amirul(paling besar),
mareena(gadis melayu terakhir),azmi(pengawas bersongkok kat belakang),
ghazali(depan sekali),ghadafi(pengawas yg wat muka manja),Aku(tunjuk body),
akram(belakang kedua akhir),naim(kanan sekali) ^^

6 Bestari (2002)


jejaka-jejaka
gadis-gadis



Reunion Kali Pertama 2008 (rumah Cg Siti Hajar)

*gambar yang reunion terbaru xsempat nak masukkn.. gambar xckup..
sape2 yg ad simpan gmbar hari 2,bg kat saya ye..=)